Dialog – efter FV19


Folketingsvalget er ovre, og resultatet blev, som meningsmålingerne var kommet frem til.

Blå blok blev mindre til trods for Venstres fremgang på 9 mandater. Hvorfor ”nedsmeltede” blå blok? Og hvad betyder det for de borgerlige partiers mulighed for politisk indflydelse i det nye Folketing?

Rød blok vandt klart folketingsvalget med Mette Frederiksen som favorit til at blive statsminister.

Men det bliver ikke helt så enkelt, som man skulle tro. Mange meldinger af ultimativ karakter er blevet meldt ud før valget – især fra Det radikale Venstre.

Bl.a. har de Radikale sagt, at der skal ske ændringer på flygtninge/indvandreområdet – ændringer der politisk er det modsatte af DF’s politik. Men valgresultatet viser, at et solidt flertal på 70,9% vil fastholde den nuværende politik på området.

Og både EL og SF har været fremme med noget, der ligner ultimative krav, mens Alternativet både vil have statsministerposten og ikke pege på hverken en S- eller borgerlig statsminister.

Og så er der også det, som partierne er gået til valg på. Hvad syntes vælgerne herom? Deres svar er i hvert fald den sammensætning, som Folketinget har nu.

Studievært Stig Ekman har TV Københavns politiske kommentator Benny Haugshøj i studiet om konsekvenserne af Europaparlamentsvalgets resultat.

TVK19-141

 

Seneste programmer

 

Mest sete programmer