EU & DK – efter Europaparlamentsvalget 2019


Europaparlamentsvalget 2019 er overstået. Vælgerne har talt, stemmer er talt op, og det nye parlament skal i gang med 5 års arbejde.

Spørgsmålene står nærmest i kø efter valget. Vil de borgerlige og socialdemokraterne fortsat have flertal? Evt. sammen med de liberale? Eller…? Vil der komme flere – og med større styrke – krav om en ”Folkebevægelsen mod EU” i andre EU-lande gennem flere valgte højreorientered nationalistiske partier? Og endeligt – for blot at tage tre af spørgsmålene – Er Brexit på plads senest den 31. oktober2019? eller…. ?

Valget har dog især handlet om højrefløjens nationalistiske indstilling om at ændre EU indefra, der ende med, at Europa bliver nationalstaternes Europa, og ikke det grænseoverskridende samarbejdende EU der er nu mellem dets 28 medlemmer.

Men der er dog stadig et bredt flertal af det, man kan kalde de nuværende samarbejdende EU-lande, så det er måske ikke så slemt, når hverdagen politiske samarbejde skal begynde.

Studievært Benny Haugshøj interviewer Eva Milsted Enoksen (EL), kandidat til Europaparlamentet i studiet om hendes vurdering af Europaparlamentsvalgets resultat.

TVK19-129

 

Seneste programmer

 

Mest sete programmer