Københavns Sporveje – En tur med linje 3 anno 1960’erne


Københavns Sporveje – En tur med linje 3 anno 1960’erne – Mozarts Plads – Enghave Plads – Åboulevard – Blegdamsvej – Ndr. Frihavnsgade – Strandboulevarden
Linje 3 er barn af Kjømagergades Omnibusselskab dengang sporvogne var hestesporvogne. Siden blev de elektriske fra 1899 og frem. Linje 3 blev elektrisk i 1901 og blev frem til 1911 drevet af det aktieselskabet De kjøbenhavnske sporveje. Herefter overtog Københavns Kommune driften, og det blev således Københavns Sporveje, der førte linjen videre i uændret form.
Den nordlige endestation var ved Melchiors Plads med sløjfekørsel ad Marstalsgade og Strandboulevarden og videre ad Nordre Frihavnsgade, Blegdamsvej, Fælledvej, Blågårdsgade, Åboulevarden, H.C. Ørstedsvej, Alhambravej, Kingosgade og Enghavevej til Enghave Plads. Da kørslen på linjen fortrinsvis var med toetages vogne, skulle passagerer skifte på Enghave Plads til en enetages, der kørte til Enghave Remise. Desuden kørte hver anden vogn i perioden frem til 1934 på søn- og helligdage i sommerhalvåret fra Trianglen til Charlottenlund.
I 1915 blev den sydlige del af linje 3 forlænget fra Enghave Remise til Frederiksholm.
I 1937 forlængedes den sydlige del igen fra Frederiksholm til Mozarts Plads. I 1949 blev linjen delt gennem indre Nørrebro, så der fra Skt. Hans Torv mod syd kørtes ad Elmegade, Stengade, Korsgade og Griffenfeltsgade til H.C. Ørstedsvej, mens den nordgående fulgte den oprindelige rute ad Åboulevarden, Blågårdsgade og Fælledvej.

Linje 3 blev omstillet til bus den 28. april 1968.


TVK18-116

 

Seneste programmer

 

Mest sete programmer